Tallerkenmodellen er en guide til, hvordan du sammensætter et måltid, så der er en fornuftmæssig balance mellem de forskellige fødevarer.
Tallerkenmodellen berører for både mænd, kvinder og børn over tre år, og er med til at sikre en sund og varieret kost. Rent praktisk kan du inddele din tallerken således:
- Kød, fjerkræ, æg, fisk, ost og fedtstof tilsammen fylder 1/5 af tallerkenen
- Brød, kartofler, ris eller pasta fylder det dobbelte dvs. 2/5 af tallerkenen
- Grøntsager og frugt fylder 2/5 af tallerkenen
- Tilbage
- Til forsiden
- Viivaa Blog
- Tallerkenmodellen
Viivaa Blog
Kategorier
- Generelt
- Stress
- Graviditet og børn
- Sunde opskrifter
- Motion og træning
- Kost og velvære
- Sygdomme
- Vægttab
- Ergonomi
Seneste artikler
- Blodtryksmålere - Hvilken skal du vælge?
- Boost din hukommelse - 10 gode madvarer
- 5:2 Kuren - en kur der dur
- Pulled Pork burger med coleslaw
- Chia Frø – et komplet kosttilskud
- Gravide og alkohol
- Glutenallergi hos børn
- Elastik øvelser
- Undgå computerskader
- Thai-gris
- Myter om motion
- Spinningsko og udstyr
- Crossfit
- Viden om kostfibre
- Gigt - Sådan bør du spise
- Risengrød uden mælk
- Tallerkenmodellen
- Fuldkornsmærket
- Indstilling af arbejdsbord
- Glykaemisk indeks
- Akut skadebehandling
- Hvad er en vegatar
- Allergisk reaktion
- Nøglehulsmærket
- Overvægtige børn