Pebernødder hører julen til! Og helst af den gode hjemmelavede slags, men hvis du vil sparer lidt på kalorierne i julen, så prøv denne opskrift, som hverken indeholder mel eller sukker. Server et sundt alternativ for din familie og dine gæster i julen.
Det skal du bruge: (ca. 150 stk.)
- 250 g blød smør
- 150 g sukrin
- 100 g yaconsirup(alternativt kan agavesirup bruges)
- 1 dl kokosmælk
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk hvid peber
- 2 tsk natron
- 150 g kokosfibre
Sådan gør du:- 250 g blød smør
- 150 g sukrin
- 100 g yaconsirup(alternativt kan agavesirup bruges)
- 1 dl kokosmælk
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk hvid peber
- 2 tsk natron
- 150 g kokosfibre
Pisk smør, sukrin, Yaconsirup og kokosmælk sammen til en ensartet dej.
Bland kanel, stødt ingefær, kardemomme, hvid peber, natron og kokosfibre i dejen og ælt det rigtig godt sammen til det er jævnt fordelt i hele dejen. Rul dejen ud, så den bliver til 4 pølser der har ca. Samme tykkelse som en finger. Hav lidt tålmodighed, da dejen kan være lidt svær at få til at hænge sammen, da den er lavet uden mel og sukker.
Når pølserne er rullede skæres de i små stykker på ca. 1 cm, som derefter trilles til kugler.
Læg dine kugler på en bageplade med noget bagepapirunder og bag dine sunde pebernødder ved 200 grader i 8 – 10 minutter. Vær ikke bekymret for at dine pebernødder er bløde når de kommer ud af ovnen, de skal lige køle ned før de blive hårdere, men de vil ikke blive lige så hårde som en traditionel pebernød.