Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Sukkerfri kage med alt det gode

Sukkerfri kage

Kagens navn er ikke til at huske. Mandel-hasselnød-kakao-daddel-appelsin-kage. Men smagen er fantastisk. Denne opskrift er fra Oscar Umahro Cadogan og Lone Rasmussens bog, Slip slikket.

Ingredienser:
800 gram tørrede dadler uden sten
200 gram mandler
200 gram hasselnødder
4 skrællede bananer
2-4 dl kakaopulver
2 dl ekstra jomfrukokosolie og olie til formen
Fintrevet skræl og friskpresset saft af 2 økologiske appelsiner
2 tsk. vaniljepulver
4 tsk. stødt kanal
2 små knivspids havsalt og lidt peber
12 mellemstore økologiske æg

(Ønskes en mindre portion, minimeres ingredienser)

Rapunzel Kakaopulver (250g)

Kun: 70,95 kr

Vejl. pris: 82,80 kr

Sådan gør du:
Start med at kom mandler, dadler, bananer, hasselnødder, appelsinsaft samt skræl, olie, kakaopulver, kanal, vanilje og salt og peber i en foodprocessor. Lad herefter massen køre i et par min., indtil den samler sig til en konsistens som en grov og våd figenstang.

Kom nu æggene i foodprocessoren. Tilsæt 1 eller 2 af gangen, imens den kører. Efter et par minutter har du en luftig, tyk og helt glat dej. Kom nu dejen i en smurt rund tærteform og giv den 35 til 40 min. i en 160 grader varm ovn. Tjek en gang imellem at den ikke bliver brændt på overfladen. Den skal være flot gylden, men ikke branket.

Lad til sidst kagen køle ned, inden den serveres.

TIP: Du kan også prøve at komme blåbær i kagen eller drysse kakaonibs i. Hvis dette ønskes, røres det i, når dejen er færdigrørt i foodprocessoren.
Du kan eventuelt servere kagen toppet med skyr eller is eller økologisk flødeskum.