Dette er et lyst og lækker brød, hvor stødt kardemomme er med til at give den dejlige søde smag. Opskriften på sesambrød er lavet af Sabine Muratis.
Ingredienser – 2 brød:
80 gram kokosfibre
80 gram sesammel
12 æg
200 gram klaret smør, kokosolie eller smør
4 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
(Ønskes kun 1 brød, minimeres ingredienserne)
Sådan gør du:Ingredienser – 2 brød:
80 gram kokosfibre
80 gram sesammel
12 æg
200 gram klaret smør, kokosolie eller smør
4 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
(Ønskes kun 1 brød, minimeres ingredienserne)
Først tænd ovnen på varmluft ved 120 grader. Derefter blandes sesamfibre, kokosfibre, salt og kardemomme sammen. Tilsæt nu æggene og rør sammen – brug her en håndmixer for et bedre resultat. Smelt fedtstoffet ved lav varme i en gryde. Fedtstoffet tilsættes nu dejen og røres godt ud. Det er vigtigt at dejen er helt glat og klumpefri. Lad herefter dejen stå i 5 minutter og rør godt igennem en sidste gang. I de 5 minutter vil kokos- og sesamfibrene suge væske til sig og dejen skulle gerne tyknes en smule. Dejen hældes nu i en bagepapirsbeklædt brødform og bages i cirka 60 minutter. Tag brødet op fra formen og afkøl det på en rist.
Kan opbevares en uges tid i køleskabet eller skiveskåret i fryseren i flere måneder.
Tag brødet op af formen (bagepapiret må gerne blive siddende på) og afkøl det på en rist. Opbevares i køleskab en uges tid eller skiveskåret i fryser i flere måneder.
Du kan her læse meget mere om Sabine på hendes hjemmeside