Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Rødkål med stevia

Rødkål med stevia

Vidste du at kål ligger øverst på listen over vinterens bedste kilde til mineraler, vitaminer og plantestoffer. Martin Haugaard fra Simply Cooking giver denne lækre opskrift på rødkål med Stevia.

Denne ret er meget velegnet til julestegen. Sværhedsgraden ligger på 3 ud af 5 kokkeknive, hvor 1 er nemt og 5 er svært. Tilberedningen er 2 til 3 timer og retten er til 4-6 personer.

Ingredienser:
1 rødkål
4 spiseske smør
2 kanalstange
1 appelsin
2 spiseske eddike
2 rødløg
2 æbler
2 tsk. flydende stevia
Vand
Peber og salt

Sådan gør du:
Først skæres rødkålen i lange strimler, hvorefter du hakker rødløg, æbler og appelsin i mindre stykker. Kom nu smør i en gryde og smelt det. Tilsæt kanalen, løg, æbler, appelsin og rødkålen. Rør herefter rundt i gryden i 2 minutter til alt er stegt en smule. Nu tilsættes eddiken, stevia og vand til kålen er ½ dækket. Efter dette lader du rødkålen koge i cirka en time, men husk at skru ned for varmen, så den ikke bliver smattet. Smag nu kålen til med peber, salt og eventuelt mere stevia, hvis du ønsker en sødere rødkål.

Du kan også lave din rødkål med stevia dagen før.

TIP: Hvis du ikke har tid til at lave din egen rødkål fra bunden, kan du vælge at tilsætte æble, løg og appelsin til den rødkål man kan købe på glas. Dukan også vælge at tilsætte andre krydderier.

Husk at stevia er et naturligt sødemiddel, som indeholder 0 kalorier. Det vil sige, at når du anvender stevia, vil du opleve en lidt anden smag end ved normal sukker. Du skal derfor være opmærksom på doseringen af stevia.