Mange siger at, en vegetar er bare en, der ikke spiser kød – eller hvad? Det er de færreste der er helt klar over, hvad betegnelsen egentlig rummer. Men vegetar er ikke bare en vegetar, der findes en lang række gradbøjninger. Vegetar-kost
Det kan sagtens lade sig gøre at begå en vegetar-kost, som indeholder de nødvendige vitaminer, mineraler og proteiner. Som med enhver anden sund kost er mottoet variation, og derfor bør en vegetar være opmærksom på at indtage en kost, der indeholder det som man har brug for.
Vegetarisme
Vegetariske betegnes som en diæt, der udelukke kød, fjerkræ, fisk og andre havdyr. En vegetar kan godt spise animalske produkter eksempelvis mælkeprodukter og æg, men der findes faktisk mange forskellige variationer for vegetarismen.
Lacto-ovo-vegetar
Lacto-ovo-vegetarisme er den mest almindelige form for vegetarisme. En lacto-ovo-vegetar spiser ikke kød, men indtager både mælk og æg, selvom disse kommer fra dyr.
Semi-vegetar
En person der har skåret ned på sit indtag af kød, vil i nogle tilfælde blive omtalt som semi-vegetar. Faktisk er personen ikke vegetar, på grund af sit indtag af kød.
Pesco-vegetar
En person der spiser fisk og fiskeprodukter kaldes nogle gange pesco-vegetar. Dette er dog en misforståelse, da man reelt ikke er vegetar, hvis man indtager kød, fisk eller skaldyr.