Få 20% rabat | Som Medlem af Viivaa får du 20% ekstra rabat. Se her hvordan >>

Diabeteskost

diabeteskost

Som diabetiker skal du være særligt opmærksom på, når det kommer til diabeteskost.

Kulhydrater

Som diabetiker skal du være særlig opmærksom på kulhydrater, i din kost. Generelt for kulhydrater er, at de omdannes til sukker i kroppen, og derfor giver en stigning i blodsukkeret. Dog er der forskel på, hvordan kulhydraterne er sammensat, derfor inddeler man kulhydraterne i simple og komplekse.

Til de simple kulhydrater hører druesukker, frugtsummer og mælkesukker. Tidligere Det anbefales, at man højst indtager 50 g tilsat sukker dagligt.

De komplekse kulhydrater, inddeles i stivelse og kostfibre. Stivelse findes i brød, kartofler, pasta og ris, men kostfibre findes i grove grønsager, frugt samt bælgfrugter. Stivelse optages lige så hurtigt, som de simple. Derimod vil de komplekse kulhydrater, give en langsom blodsukkerstigning – og er dermed rigtig gode i en diabeteskost.

Sødemidler i en diabeteskost

Kunstige sødemidler inddeles i energigivende og ikke-energigivende. De energigivende sødemidler kaldes også for sukkeralkoholer, og kan kendes ved at de ender på – OL. Det anbefales at du indtager ikke-energigivende knustige sødestoffer som eksempelvis cyklamat, aspartam. Acesulfat K samt sucralose.

Alkohol

Det anbefales, at du sparer på alkoholen, da det får blodsukkeret til at falde i helt op til 24 timer.

Vægttab

Det anbefales alle overvægtige diabetikere at tabe sig, da et vægttab omkring 10 % kan forbedre diabetesreguleringen hos de fleste.